Webinar Perspectives sociolaborals a la UE

Treball

Webinar Perspectives sociolaborals a la UE

El passat dijous 18 de març a les 18h va tenir lloc un nou webinar organitzat pel Moviment Europeu i novament presentat pel nostre President Xavier Ferrer, aquesta vegada abordant un tema tant prioritari com les perspectives sociolaborals que es preveuen en l’àmbit de la Unió Europea en un curt termini.

Òbviament aquestes perspectives estan ara mateix molt influenciades per la conjuntura actual d’una pandèmia de la qual sembla que encara trigarem a sortir, malgrat tots els nostres esforços. Per aquest motiu, té tot el sentit preguntar-nos sobre quines expectatives sociolaborals podem tenir com a societat i com a conjunt de població activa.

Per a aquest webinar vam convidar personalitats amb àmplia experiència i coneixement sobre la temàtica, com són:

  • Isabel Caño, representant de la UGT al CESE (Comitè Econòmic i Social Europeu)
  • Maria Nikolopoulou, representant de CCOO al CESE

La Michela Albarello, secretària d’Internacional i Cooperació de CCOO de Catalunya i vicepresidenta del Consell Català del Moviment Europeu, va dirigir la sessió i va plantejar a les ponents una sèrie de qüestions que havien de permetre conèixer en detall les iniciatives i accions que s’estan duent a terme al respecte:

  • Què és el Pacte Verd i com afecta els diversos sectors en l’àmbit social i laboral?
  • Quins en seran els efectes en el món laboral i en les condicions de treball d’aquest repte (la transició digital), i com identificar les diverses bretxes per fer-hi front?
  • Quin és el context en què va néixer la Directiva sobre la Transparència Salarial i quins són els seus punts forts i febles?
  • Quins són els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030? Quina és la situació actual envers la consecució dels mateixos? Què podem fer des de les institucions i des de la pròpia societat per assolir-los?

Al final de les ponències la Michela va donar també pas a les preguntes suscitades pels assistents al webinar, que van anar responent les dues ponents.

Vídeo del webinar disponible al Canal de YouTube del CCME

Aquest webinar va ser íntegrament gravat, i el teniu disponible per visualitzar en aquest enllaç.